Edward Furlong
Data urodzenia: 1977-08-02
Miejsce urodzenia: Glendale, Kalifornia, USA
Stan cywilny: żona Rachael Bella (od 19.04.2006), syn Ethan Page (ur. 21.09.2006)

Biografia:
Swoją karierę filmową rozpoczął w wieku trzynastu lat. Został odkryty na castingu do roli Johna Conora w drugiej części Terminatora. Dzięki tej roli zdobył nagrodę MTV dla najlepszego debiutu. Jego kolejne filmy to kino niezależne. Ostał wspaniele przyjęty przez krytyków jednakże prawie wcale nie zauważony przez publiczność. Dopiero po takiech filmach jak Fotokłopoty czy American History X został doceniony przez publikę.
8.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Shane Casey (2006) (gościnnie)
0.0 2011 Shane Casey (2006) (gościnnie)
5.7
Green Hornet 3D
Green Hornet, The
2011 Shane Casey (2006) (gościnnie)
3.5 2011 Shane Casey (2006) (gościnnie)
0.0 2011 Shane Casey (2006) (gościnnie)
0.0 2011 Shane Casey (2006) (gościnnie)
0.0 2011 Shane Casey (2006) (gościnnie)
8.8 2010 Shane Casey (2006) (gościnnie)
4.5 2010 Shane Casey (2006) (gościnnie)
6.0 2009 Shane Casey (2006) (gościnnie)
7.0 2009 Shane Casey (2006) (gościnnie)
7.3 2004 Shane Casey (2006) (gościnnie)
7.7 2001 Shane Casey (2006) (gościnnie)
7.3
Gniazdo os
Animal Factory
2000 Shane Casey (2006) (gościnnie)
8.3
Więzień nienawiści
American History X
1998 Shane Casey (2006) (gościnnie)
6.9
Wczoraj i dziś
Before and After
1996 Shane Casey (2006) (gościnnie)
7.2
Mała Odessa
Little Odessa
1994 Shane Casey (2006) (gościnnie)
7.6
Terminator 2: Dzień sądu
Terminator 2: Judgment Day
1991 Shane Casey (2006) (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Edward Furlong filmy Edward Furlong najlepsze filmy Edward Furlong zdjęcia Edward Furlong galeria Edward Furlong biografia Edward Furlong nominacje Edward Furlong nagrody i wyróżnienia Edward Furlong filmografia Edward Furlong aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.