Guy Torry
Data urodzenia: 1969-01-05
Miejsce urodzenia: St. Louis, Missouri, USA
Stan cywilny: żona Monica Askew (od 2002)

Biografia:
Robert Guy Torry jest amerykańskim aktorem i komikiem. Urodził się i wychowywał, wraz z bratem, również aktorem i komikiem Joem Torry, w St. Louis (Missouri). Guy jest piątym z szóstki dzieci swoich rodziców, Roberta i Rebecci Torry. Uczęszczał na Stanowy Uniwersytet Południowego Missouri. W tym też czasie zainteresował się aktorstwem, związał z grupą komediową. Był bardzo popularny w szkole, więc często organizował skecze komediowe. Po studiach Guy poszedł śladami brata i pojechał do Hollywood, gdzie na poważnie zajął się aktorstwem. Karierę zaczął w wieku 23 lat. Wystąpił w wielu programach, takich jak "The Fresh Prince of Bel-Air", "Family Matters" i "Martin". W końcu zajął się skeczami, podróżując po całym świecie. Występował m.in. na antenie Comedy Central, współpracował z Jay'em Leno. Stworzył i prowadził popularny program "Phat Tuesdays". Program ten gościł na antenie aż dziesięć lat (1995-2005). Potem Guy otrzymał rolę w serialu stacji UPN "The Strip" - był on niezwykle popularny i miał dobrą markę, co przydało się do zrobienia prawdziwej kariery w Hollywood. W połowie lat 90-tych Torry bardzo poważnie zainteresował się filmem. Wystąpił w wielu produkcjach, jednak jego najważniejszą rolą była ta z "Więźnia nienawiści" - zagrał człowieka, który pomaga faszyście znaleźć sens w życiu i powrócić na dobrą drogę. W 2003 roku, jego brat założył firmę producencką MO Films. Obecnie Guy jest więc aktorem, scenarzystą i producentem, współpracującym z tą wytwórnią. Pracuje także przy "The Tony Scott Morning Show" u boku Tony'ego Scotta i Tammy Holland. Prywatnie Guy ożenił się z Monicą Askew, którą w 2002 roku poprosił o rękę w programie "The Tonight Show with Jay Leno".
7.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
10.0 2010 Shorty (gościnnie)
0.0 2010 Shorty (gościnnie)
7.9
Ślepa sprawiedliwość
Blind Justice
2005 Shorty (gościnnie)
8.2
Świat gliniarzy
Shield, The
2002 Shorty (gościnnie)
7.3 2001 Shorty (gościnnie)
5.8
Zwierzak
Animal, The
2001 Shorty (gościnnie)
7.3 2001 Shorty (gościnnie)
7.9
Słowami Ginger
As Told by Ginger
2000 Shorty (gościnnie)
6.5 2000 Shorty (gościnnie)
7.6
Życie
Life
1999 Shorty (gościnnie)
8.2 1999 Shorty (gościnnie)
8.3
Więzień nienawiści
American History X
1998 Shorty (gościnnie)
7.5
Paragraf 187
One Eight Seven
1997 Shorty (gościnnie)
0.0 1997 Shorty (gościnnie)
10.0 1996 Shorty (gościnnie)
7.6 1993 Shorty (gościnnie)
7.8
Z Archiwum X
The X Files
1993 Shorty (gościnnie)
8.2 1989 Shorty (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Guy Torry filmy Guy Torry najlepsze filmy Guy Torry zdjęcia Guy Torry galeria Guy Torry biografia Guy Torry nominacje Guy Torry nagrody i wyróżnienia Guy Torry filmografia Guy Torry aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.