Jan Wieczorkowski
Data urodzenia: 1972-02-24
Miejsce urodzenia: Rabka, Polska
Stan cywilny: żona Urszula Karczmarczyk (od 2010), syn Jan (ur. 30.07.2009)

Biografia:
Utalentowany aktor młodego pokolenia. W 1997 r. ukończył studia w Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie. Jego kreacją dyplomową (nagrodzoną na II Festiwalu Przedstawień Dyplomowych w Łodzi, 1997) była tytułowa rola w sztuce Rolanda Topora "Joko świętuje rocznicę". Uwagę masowej publiczności zwrócił na siebie rolą Michała Chojnickiego w telenoweli "Klan" [1997 - ->]. Ma również na swoim koncie udane występy na dużym ekranie, m.in. w komedii "U pana Boga za piecem" [1998] i w filmie obyczajowym "Enduro Bojz" [2000].
7.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.4 2013 Porucznik Leon Pająk
7.2 2012 Tomasz Zaryski (gościnnie)
0.0 2011 Władek Konarski
4.1 2010 Władek Konarski
6.7 2010 Władek Konarski
6.5 2010 Władek Konarski
6.4 2009 Władek Konarski
5.5 2009 Władek Konarski
2.3 2009 Władek Konarski
8.1 2008 Władek Konarski
6.3 2008 Władek Konarski
6.8 2007 Władek Konarski
7.0 2007 Władek Konarski
4.8 2006 Władek Konarski
6.4 2006 Władek Konarski
3.5 2005 Władek Konarski
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Władek Konarski
7.9 2004 Władek Konarski
6.6 2003 Władek Konarski
7.2 2003 Władek Konarski
6.2 2000 Władek Konarski
6.8 2000 Władek Konarski
7.1
Mała Vilma
Kisvilma - Az utolsó napló
2000 Władek Konarski
7.4 1998 Władek Konarski
6.4 1998 Władek Konarski
6.9 1997 Władek Konarski
6.9 1997 Władek Konarski
4.4 1996 Władek Konarski
6.8 1996 Władek Konarski
7.0 1996 Władek Konarski
8.0 1983 Władek Konarski
7.8
Dom
1980 Władek Konarski

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jan Wieczorkowski filmy Jan Wieczorkowski najlepsze filmy Jan Wieczorkowski zdjęcia Jan Wieczorkowski galeria Jan Wieczorkowski biografia Jan Wieczorkowski nominacje Jan Wieczorkowski nagrody i wyróżnienia Jan Wieczorkowski filmografia Jan Wieczorkowski aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.